21.1.2014

GoKulttuuri

Meidän ilmiöpohjainen projektimme GoKulttuuri käynnistyi maaliskuussa 2013. Se huipentui Hämeen Linnan puistossa pidettävään piknik-kävelyyn. Kevään viikkoina tutustuimme suomalaiseen ja hämäläiseen kulttuuriin. Vierailimme Taidemuseossa, olimme konsertissa, hoidimme oman kehon hyvinvointia ja ennekaikkea teimme yhdessä luokkana asioita, joita perinteisillä oppitunneilla emme ehdi tekemään. 

Vierailut, retket, keskustelut ja monenlaiset ryhmätehtävät mahdollistivat yhdessäolon ja toisiimme tutustumisen vielä viimeisenä peruskoulun keväänä.

Piknik-päivä oli varmaan toukokkun ensimmäisen oikea hellepäivä. Oli kaunista ja aurinkoista. Oli erinomaista päästä ulos kävelylle tuona päivänä pois sisätiloista ja arjen rutiineista. Päivä alkoi piknik-korien täyttämisellä kotitalousluokassa. Kaikki olivat täynnä intoa ja odotusta. Omien eväiden valmistaminen oli hauskaa. Mukaan varasimme myös grillin vaahtokarkkien lämmittämistä varten, sekä pallon pelaamista varten. Kävelimme Vanaja-veden rantaa pitkin koululta Hämeen linnan puistoon, johon leiriydyimme. Pöytäliinoille aseteltiin eväät ja aloitimme aterioinnin. Maukkaan ateriansyönnin ohessa ehdimme vaihtaa kuulumisia ja keskustella kaikenlaisista mieleen tulevista asioista. Ruohikolla oli ihanaa levähtää ja antaa auringon lämmittää talven valkeaa ihoa. Yhdessä pelasimme myös palloleikkejä ringissä. Kuivan sään vuoksi grilliä ei voitu käyttää. Se taisikin olla ainoa asia, joka kuljetettiin turhaan piknikille.

Tämä ilmiömme toteutui osittain toisenlaisena kuin millaisena aloitimme yhteisen tekemisen. Vaikka emme saaneet kirjoitettua asioita esiin, antoi kokemus meille paljon elämyksiä ja uusia näkökulmia opiskelemiseen. 

Oppimista tapahtuu aina siellä, missä ei toisteta samaa vanhaa kaavaa tunteettomasti. Meidän ilmiössämme oli tunnetta ja iloa. Uusia vaikutelmia.

- Hanna Martikainen (21.1.2014)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti