4.2.2013

Löytöretkelle ja tiedon ja totuuden luonnetta pohtimaan

Kulttuurit ja kielet -ilmiön ollessa täydessä vauhdissa, olemme Otavan Opistolla alkaneet jo suunnitella tulevaa Löytöretkikunta!-ilmiötä (4.3.-16.4.2013). Siinä tarkastelun pääpaino on siis meille kaikille niin tärkeän Telluksen ihmettelyssä ja tutkimisessa.

Opetiimissä on mukana biologia-maantieteen, filosofian, äidinkielen ja ruotsin opettajat sekä mobiilihankkeesta vastaava verkko-ohjaaja. Ilmiön aikana tarkasteltaviksi, kaikille yhteisiksi alateemoiksi on valikoitunut (tässä vaiheessa vielä työniminä):

  • avaruus ja Telluksen synty
  • läheltä löytyy (lähiympäristön kulttuurimaantieteen valokuvaamista)
  • ääriolosuhteissa
  • maailman merillä
  • näkymätön maailma (esim. solutaso, säteily, magnetismi)
Tekemisessä on mukana myös pelillistä: ilmiöön on suunniteltu roolissa osallistumista, opiskelijoiden roolipaneelia, GE1- ja HI4-kurssien yhteistyöprojektina tehty pelillinen löytöretki. Mukana myös esim. äikän lukupiiri. Sisältöjä voi yhdistellä esim. seuraaviin lukion oppiaineisiin: FY, KE, MAB/A, BI, GE, PS, FI.. Ja taitojen kautta tietysti erilaisiin välineaineisiin (mm. ÄI, KU, valokuvaus, vieraat kielet).

Haluaisitteko teidän koulustanne lähteä Otavan Opiston kanssa yhteiselle löytöretkelle? Vai onko teillä jo ehkä suunnitteilla samantyyppisiin teemoihin liittyviä ilmiöitä keväälle? Tehdäänkö yhdessä ja yhteistyössä, erinäköisiä tai -kokoisia löytöretki-ilmiöitä?

Kevään viimeisenä, toistaiseksi suunnittelemattomana ilmiönä meitä odottaa tieto ja totuus. Mainio paikka pohtia tiedon luonnetta, erilaisia totuuksia ja sitä, mitä oikeastaan tiedämmekään totuudeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti