21.1.2013

Otavan Opisto kulttuureissa ja kielissä

Otavan Opiston Kulttuurit ja kielet -ilmiö startattiin viikko sitten maanantaina ensimmäisenä Toimikas-hankkeen ilmiönä. Ilmiö mallinnettiin virtuaalisena matkana maailman ympäri 40 päivässä (otimme haasteen ja peittoamme Vernen matka-ajan puolella).


Ilmiötä toteuttavat Otavan Opiston opetiimi yhdessä Mikael-koulun ja etäkoulu Kulkurin kanssa. Otavan Opiston opetiimiin kuuluvat enkun ope Miia, uskontotieteilijä Tiina, musiikin ope Jukka, äikän opet Kati ja Tarja sekä maantieteen ja biologian ope Heli (pedagogina lisäksi allekirjoittanut). Ilmiössä on mukana myös englannin soveltavaa ohjattua harjoittelua nettilukiossa tekevä Lasse.

Aloitustapaamisessa Adoben Connect Prossa käytiin vilkasta keskustelua siitä, mitä kaikkea kulttuurit ja kielet oikeastaan on. Ensin pohdimme sitä, mitä matkalle on hyvä pakata mukaan, ja sen jälkeen sitä, mitä kaikkea matkalla voi kohdata. Keskustelua käytiin aivoriihityyppisesti ja opiskelijat saivat täydentää ideoitaan samalla ACP:n valkotaululle:


Keskeisiä matkalla käsiteltäviä teemoja ovat mm. kielet ja viestintä, käsityökulttuuri, esittävä taide ja musiikki, kulttuurimaantiede, ruokakulttuuri ja alkuperäiskulttuurit. Etäkoulu Kulkuri keskittyy ruoka- ja käsityökulttuureihin. Heidän oppimisympäristöön on avattu oma, avoin ilmiöympäristö Ruokala. Mikael-koululla kaikki yläkouluikäiset pääsevät yhdessä tutustumaan englanninkielisiin kulttuureihiin, tekemään yhteistyötä luokka-asteiden yli ja oppimaan samalla itse kieltä (toisen ohjaavan opettajan blogi).

Koko ilmiöporukalle on luvassa myös vähän ekstraa: ma 21.1. Miia Collanus tulee kertomaan ja keskusteluttamaan DIY-käsityökulttuurista ACP:n välityksellä ja pe 25.1. Ilona Tikka on puhumassa Otavan Opistolla ja verkossa monikulttuurisesta koulusta ja siihen liittyvistä haasteista ja ratkaisuista.

Nettilukiolaiset ovat jo suunnitelleet omia tuotoksiaan ilmiön Ning-ryhmässä, ja onpa mukana kahden opiskelijan lapsetkin ilmiön saloihin sukeltamassa! Tuotoksia on tulossa mm. kuvataiteesta, ruokakulttuurista, ja kirjallisuuslukupiiristä. Tällä viikolla matkaamme Amerikan mantereille; lähdetkö mukaan matkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti